Privacyverklaring


CVO Instituut voor Volwassenonderwijs (IVO) hecht belang aan uw privacy.

De verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens, CVO IVO, respecteert de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens.

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens.

  • Schriftelijk : mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan CVO IVO, Manitobalaan 48, 8200 Sint-Andries, gratis de schriftelijke mededeling bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.
  • Elektronisch : via deze link kunt u een elektronische aanvraag indienen

De persoonsgegevens die u mogelijk verstrekt via applicaties binnen alle (sub) domeinen van ivobrugge.be worden NIET gebruikt voor direct marketing.  Wanneer u zelf uitdrukkelijk de toestemming geeft kunnen uw persoonsgegevens gebruikt worden door CVO IVO om u te informeren over onze werking met behulp van nieuwsbrieven.

Inschrijven en uitschrijven voor onze nieuwsbrieven kan

De persoonsgegevens die u mogelijk verstrekt via applicaties binnen alle (sub) domeinen van ivobrugge.be zullen NIET worden doorgegeven of verkocht aan derden.

CVO IVO onderneemt ook alle stappen nodig om de persoonsgegevens zo goed als mogelijk te beschermen, dit zowel op elektronisch vlak (webservers met officiële certificaten, VPN-verbindingen, anti-malware, firewalls, back-ups, regelmatige securtiy-updates ...) als op vlak van administratie (beperkte toegang tot dossiers, sleutelplan, inbraakbeveiliging ...).

CVO IVO kan anonieme of geaggregeerde gegevens verzamelen van niet-persoonlijke aard, zoals browser type of IP-adres, het besturingsprogramma dat u gebruikt of de domeinnaam van de website langs waar u naar de CVO IVO websites gekomen bent, of waarlangs u die verlaat. Dit maakt het ons mogelijk de CVO IVO-websites permanent te optimaliseren voor de gebruikers.

  1. Het gebruik van “cookies”

     

    Tijdens een bezoek aan de site kunnen “cookies” op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.

  2. Cookies die op deze sites worden gebruikt

     

    Onze website maakt gebruik van cookies, zoals bijna alle websites, om u de best mogelijke ervaring te bieden bij het surfen. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer of mobiele telefoon worden geplaatst wanneer u door websites bladert Onze cookies helpen ons om: Onze website maakt gebruik van cookies, zoals bijna alle websites, om u de best mogelijke ervaring te bieden bij het surfen. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer of mobiele telefoon worden geplaatst wanneer u door websites bladert Onze cookies helpen ons om:

    • Onze website te laten werken zoals u verwacht
    • Uw instellingen tijdens en tussen bezoeken te onthouden
    • de snelheid / veiligheid van de site te verbeteren
    • voortdurend onze website voor u te verbeteren
    • onze service efficiënter te maken

    We gebruiken geen cookies om:

    • persoonlijk identificeerbare informatie (zonder uw uitdrukkelijke toestemming) te verzamelen
    • gevoelige informatie (zonder uw uitdrukkelijke toestemming) te verzamelen
    • Gegevens door te geven aan advertentienetwerken
    • Persoonlijke identificeerbare gegevens door te geven aan derden

    U kunt meer informatie krijgen over alle cookies die we hieronder gebruiken

  3. Ons toestemming geven om cookies te gebruiken

     

    Als de instellingen in de software (browser) die u gebruikt om onze websites te bekijken zijn aangepast om cookies te accepteren en door uw gebruik van onze websites, nemen wij aan dat u hiermee akkoord gaat. Mocht u cookies van onze sites willen verwijderen of niet gebruiken, dan kan u hieronder leren hoe u dit kunt doen, maar dit zal waarschijnlijk betekenen dat onze sites niet werkt zoals u zou verwachten.

    3.1 Functionele cookies

    We gebruiken cookies om het gebruik van onze sites voor u eenvoudig en comfortabel te maken. De instellingen van uw browser aanpassen volstaat om het gebruik van deze cookies uit te schakelen. Hou er dan wel rekening mee dat de sites langzamer zullen werken en waarschijnlijk niet meer zullen voldoen aan uw verwachtingen.We gebruiken cookies om het gebruik van onze sites voor u eenvoudig en comfortabel te maken. De instellingen van uw browser aanpassen volstaat om het gebruik van deze cookies uit te schakelen. Hou er dan wel rekening mee dat de sites langzamer zullen werken en waarschijnlijk niet meer zullen voldoen aan uw verwachtingen.

    3.2 Functies van derden

    Onze sites bevatten, zoals de meeste websites, functionaliteit die door derden wordt aangeboden. Een voorbeeld is een ingesloten YouTube-video. Onze websites bevatten de volgende cookies:

    • YouTube - ondersteunt de video's op onze sites
    • Google - ondersteunt het afbeelden van kaarten (Google Maps) op onze sites
    • AddThis – ondersteunt eenvoudige verbinding naar allerhande sociale netwerken en biedt een aantal bijkomende functionaliteiten zoals doorsturen van pagina’s, afdrukken van pagina’s …

    Het uitschakelen van deze cookies zal waarschijnlijk de functies die deze derde partijen bieden, opheffen

    3.3 Anonieme statistieken van bezoekersstatistieken

    De websites gebruiken cookies om bezoekersstatistieken samen te stellen. Deze geven cijferdata weer zoals bezoekersaantallen, het type technologie waarmee gesurft wordt, de tijd die besteed wordt op de site, welke pagina's bezocht worden. Deze data helpt bij het identificeren van technische problemen, het toegankelijker maken en bij het verbeteren van de werking van de site. Deze analyseprogramma's vertellen ons ook of en hoe, op anonieme basis, mensen deze sites bereikten (bijv. via een zoekmachine) en of ze er al eerder waren geweest.

  4. Cookies uitschakelen

     

    U kan cookies gewoonlijk uitschakelen door uw browserinstellingen aan te passen en zo te voorkomen dat cookies worden geaccepteerd. Gezien dit voor elke browser verschillend is raden wij u aan de handleiding van uw browser te raadplegen. Dit zal echter - waarschijnlijk - de functionaliteit van onze websites beperken, aangezien cookies een standaard onderdeel zijn van de meeste moderne websites. U kan cookies gewoonlijk uitschakelen door uw browserinstellingen aan te passen en zo te voorkomen dat cookies worden geaccepteerd. Gezien dit voor elke browser verschillend is raden wij u aan de handleiding van uw browser te raadplegen. Dit zal echter - waarschijnlijk - de functionaliteit van onze websites beperken, aangezien cookies een standaard onderdeel zijn van de meeste moderne websites.

  5. Google analytics

     

    Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

    Het privacy beleid van Google kunt u hier raadplegen.