Frans 2
Ben je geslaagd voor het eerste jaar Frans? Heb je de cursus Frans voor op reis gevolgd en heb je de smaak te pakken? Kan je je al een beetje behelpen in het Frans, maar voel je dat je nog heel wat basiskennis mist? Spreek je vaak zonder de werkwoorden te vervoegen? Dan is Frans 2 de geknipte module voor jou.
We herhalen de items van het eerste jaar en bouwen verder met onderwerpen als Vrije tijd, Ziekte en gezondheid, Kleding en uiterlijk, Reizen naar het buitenland, Relaties …
 
Net zoals in het eerste jaar, ligt de nadruk op praktische vaardigheden. We lezen, luisteren, spreken en schrijven in functie van echte en alledaagse situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je je uit de slag trekt bij de apotheker, op de luchthaven, in een immobiliënkantoor ... We beluisteren gesproken boodschappen zoals op het station en in de trein, beschrijven mensen en plaatsen, sturen mailtjes, reserveren of bestellen per telefoon, leren een boodschap inspreken …
 
De grammatica wordt langzaam opgebouwd (het gebruik van de passé composé en de imparfait, de betrekkelijke voornaamwoorden qui en que … ) en is steeds in functie van de communicatieve vaardigheden. Het beheersen van deze basiskennis zal ongetwijfeld je zelfvertrouwen en spreekdurf vergroten.
Frans is de taal van de liefde en doet ons dromen van zon en vakantie. Frans 2 is niet alleen een cursus van woordenschat en regeltjes. Er wordt ook wekelijks een portie cultuur en gezelligheid geserveerd. A bientôt !
 
Vereiste voorkennis
Om deze cursus te kunnen volgen moet je het eerste jaar Frans met succes gevolgd hebben, of beschikken over de kennis die met dit niveau overeenkomt. In de loop van de eerste lesmaand zal je hierover dan onder leiding van je leerkracht een proef afleggen.