InschrijvenPlaatsMomentLesurenDocentEerste lesOpmerkingLestijden (*)Prijs
Online inschrijven is afgesloten voor deze cursus.
Neem contact op met het secretariaat indien je nog wenst in te schrijven.
Heist, Heistlaan 124Maandagavond18u10-21u15?21/01/2019 6090€
Online inschrijven is afgesloten voor deze cursus.
Neem contact op met het secretariaat indien je nog wenst in te schrijven.
Sint-Andries, Manitobalaan 48Dinsdagavond18u10-21u15?22/01/2019 6090€
(*) Lestijden : het totaal aantal lesuren dat deze cursus zal duren
Frans voor anderstaligen/Français pour non néerlandophones (120LT)

In België is het belangrijk dat je een mondje Frans kan spreken. Voor veel jobs wordt een minimale kennis van de Franse taal gevraagd. Werk je in de horeca, ben je hier aan de slag als au pair, droom je van Brussel of Parijs, of wil je gewoon kunnen praten met je buren … een beperkte kennis van deze taal helpt je zowel hier als in het buitenland al een stuk vooruit.

Frans voor anderstaligen is een beginnerscursus Frans voor niet-Nederlandstalige cursisten. De leerstof is dezelfde als die van de gewone beginnerscursus Frans 1, maar de leerkracht houdt er rekening mee dat je weinig Nederlands kent en past de manier van lesgeven aan.

Dit is een cursus eenvoudige communicatie waarmee je leert je plan trekken in alledaagse situaties: jezelf voorstellen, de weg uitleggen, boodschappen doen, informatie vragen, problemen melden, een afspraak maken, over het weer praten … Je leert ook korte eenvoudig geschreven boodschappen begrijpen en zelfs al een beetje schrijven (een document invullen, een kort berichtje neerpennen, een sms versturen ...).

De lessen lopen van september tot en met februari. Er zijn wekelijks 3 uren contactonderwijs en 1 uur afstandsonderwijs. In de klas leer je de Franse taal op een communicatieve en interactieve manier. Daarna oefen je thuis nog eens de leerstof via ons leerplatform. Op deze manier worden alle communicatieve vaardigheden gestimuleerd.

Vereiste voorkennis
Er is geen voorkennis vereist, we beginnen volledig van nul.