Spaans conversación tema a tema

Conversación tema a tema richt zich tot cursisten die de Threshold-cyclus hebben afgewerkt en voor een mondelinge module kiezen. Dat betekent dat de focus op spreken en luisteren ligt. We werken niet meer met een basiscursus met grote hoofdstukken. De bedoeling is dat we elke les een nieuw thema aansnijden. Op basis van die thema’s zullen we onze woordenschat verrijken.

Alle basisgrammatica is in de voorgaande jaren aangeleerd en wordt niet meer uitgelegd in de klas, maar we herhalen wel systematisch aan de hand van een oefeningenbundel. Doet de noodzaak zich voor, kunnen we alsnog een onderdeel verder uitdiepen in de klas.

Om de luistervaardigheid te trainen wordt er zo vaak mogelijk gewerkt met authentiek materiaal (reportages, documentaires, nieuwsfragmenten, lezingen, film...) en voor de spreekvaardigheid komen er tal van oefeningen aan bod: opinie, debat, presentatie, groepswerk per twee of meer, rollenspel, enz.

Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: actualiteit, maatschappij, vrije tijd, taal en onderwijs, natuur, cultuur, enz.