Frans opfris

Behoor je tot een van de velen die Frans zo’n vervelend vak vonden en is daar niet veel van blijven hangen? Ben je vertrouwd met de uitspraak, ken je de vervoeging van être en avoir …, maar sta je meestal met je mond vol tanden? Kan je je al een beetje behelpen in het Frans, maar mis je nog heel wat basiskennis? Wil je na een eerste jaar Frans je kennis verder uitbreiden? Heb je de cursus Frans voor op reis gevolgd en nu de smaak te pakken? Grote kans dat Frans Opfris de cursus is die jij zoekt.

We starten met een herhaling van de leerstof van het eerste jaar Frans en bouwen op een communicatieve en interactieve manier verder met onderwerpen als vrije tijd, gezondheid, kleding, reizen, relaties, actualiteit …

De nadruk ligt op praktische vaardigheden. We lezen, luisteren, spreken en schrijven in functie van echte en alledaagse situaties bij de apotheker, in de schoenenwinkel, in een immobiliënkantoor, in de post ... We beluisteren gesproken boodschappen zoals op het station en in de trein, beschrijven mensen en plaatsen, sturen mailtjes, reserveren of bestellen per telefoon en leren een boodschap inspreken …

Het herhalen en goed beheersen van de basiskennis zal ongetwijfeld je zelfvertrouwen en spreekdurf vergroten.

Vereiste voorkennis
Om deze cursus te kunnen volgen moet je het eerste jaar Frans met succes gevolgd hebben, of beschikken over de kennis die met dit niveau overeenkomt. Onder leiding van je leerkracht kan je hiervoor een toelatingsproef afleggen.

Tip
Heb je al een goede basiskennis, maar wil je die toch eens opfrissen? Wil je die verder uitbreiden of onderhouden? Misschien zijn onze cursussen Frans 3, 4, 5 of 6 dan meer iets voor jou. Ook in deze lessen blijft er voldoende ruimte voor herhaling en dit volgens de noden van de cursist.