Portugees voor op reis

Portugal, onbekend onbemind ? Wie Portugal reeds heeft bezocht weet dat niets minder waar is. Het land is een smeltkroes van een rijke geschiedenis en modernisme, van culturele en natuurlijke parels, van eenvoudige maar (h)eerlijke keuken en een goedgevulde wijntraditie allemaal overgoten met de typische saudade en de Portugese gastvrijheid. Voor elk wat wils, alleen kan taal in het Portugese binnenland een struikelblok vormen en daar bieden wij de oplossing aan.

De cursus Portugees voor op reis focust op de verschillende situaties waar je tijdens een reis door Portugal, Brazilië, Kaapverdië of een ander Portugeestalig land, in verzeild kan geraken. Tijdens de lessen wordt vooral aandacht besteed aan het mondeling inoefenen van taalstructuren in een bepaalde situatie.

Omdat een minimum aan grammatica altijd noodzakelijk is, worden basispunten aangehaald, maar altijd in functie van communicatie. Wie de grammatica tot in de puntjes wil kennen, kan deze altijd verfijnen aan de hand van extra oefeningen die op het leerplatform worden aangeboden.

Voorts is er ook aandacht voor culturele achtergrond en verkennen we de verschillende aspecten van de Portugeestalige gemeenschap en haar rijke geschiedenis.

Al het cursusmateriaal en heel wat extra wordt digitaal aangeboden op het leerplatform.