Portugees op reis 2

In het 2de deel van de cursus Portugees voor op reis focussen we verder op de verschillende situaties waar je tijdens een reis door Portugal, Brazilië, Kaapverdië of een ander Portugeestalig land, in verzeild kan geraken. Terwijl we in het eerste deel de aandacht vooral hebben gericht op het verkrijgen van informatie, gaan we in het 2de deel vooral aandacht besteden aan mogelijke probleemsituaties (reservaties die fout gelopen zijn, problemen onderweg). Maar we blijven ook aandacht hebben voor alledaags taalgebruik, culturele achtergrond en we verkennen de verschillende aspecten van de Portugeestalige gemeenschap en haar rijke geschiedenis.

Tijdens de lessen wordt vooral aandacht besteed aan het mondeling inoefenen van taalstructuren in een bepaalde situatie.

Net zoals in het eerste deel worden basispunten van de grammatica aangehaald (in het 2de deel ligt de nadruk op het gebruik van de verleden tijd), maar altijd in functie van communicatie. Wie de grammatica tot in de puntjes wil kennen, kan deze altijd verfijnen aan de hand van extra oefeningen die op het leerplatform worden aangeboden.

Om deze cursus te kunnen volgen is er wel een minimum aan kennis van de Portugese taal vereist. Zo ken je de Presente do Indicativo, as contrações (no, do, pelo, etc.) en de basisregels om een correcte zin te vormen (plural, feminino, etc.).

Al het cursusmateriaal en heel wat extra wordt digitaal aangeboden op het leerplatform.