Français professionnel (svwo)

U heeft voor uw werk bedrijfsgericht Frans nodig? U heeft reeds een goede basiskennis Frans, maar u wilt die bijspijkeren voor professionele doeleinden? Dan is “Français professionnel” voor u de geknipte module.

Efficiënt leren communiceren in het Frans, werken in Brussel, een job in een internationaal bedrijf, verkoper in een Franstalige regio, vergaderen met Franstalige collega’s, veel contacten met buitenlandse klanten, een studie economie of handelswetenschappen, … dit zijn enkele van de vele redenen om deze cursus te volgen.

We vertrekken in de les van authentiek taalmateriaal waarin de vier vaardigheden (spreken, luisteren, lezen, schrijven) elkaar afwisselen.

De verschillende aspecten uit het beroepsleven komen aan bod: telefoneren, mailen, prijsopgaven, bestellingen, klachten, transport, verzekeringen, vergaderingen, verslagen, onthaal, samenvattingen, afspraken, ... .

Er wordt aandacht besteed aan uitspraak, spelling, grammatica en de typische zakelijke woordenschat. Nauwkeurig, efficiënt, vlot en accuraat zijn sleutelwoorden voor deze module.

De lesgever probeert in de mate van het mogelijke rekening te houden met de werkomgeving van de cursisten.

Deze module duurt 1 semester.

Vereiste voorkennis

Om deze cursus te volgen, moet u met succes de eerste drie jaren Frans gevolgd hebben of beschikken over de kennis die overeenkomt met dit niveau. Kan u geen studiebewijs voorleggen, dan kan u in de loop van de eerste lesmaand hierover onder leiding van uw leerkracht een proef afleggen.