Eenvoudige netwerken (ITA)
Altijd al willen weten hoe computernetwerken precies in elkaar zitten? Altijd al zelf internet- en netwerkproblemen willen troubleshooten? In de cursus “Eenvoudige Netwerken” leer je de basisprincipes van computernetwerken, maar ook de gebruikte terminologieën.
 
Dat wil allerminst zeggen dat deze cursus louter theoretisch is. Een gedegen inzicht en kennis van uw computernetwerk stelt u in staat problemen zelf de diagnosticeren en op te lossen. Krijg inzicht in de verschillende netwerk hardwarecomponenten, bekabeling en WiFi-protocollen.
 
Configureer eigenhandig een router en kies de meest geschikte instellingen voor uw Wifi –netwerk; niet alleen qua beveiliging, maar ook qua snelheid en bereik.
Stel machtigingen in bij het delen van documenten. Configureer een gedeelde (netwerk-)printer voor alle leden van het huisgezin.
Werk vanop afstand met uw computer middels een extern bureaublad (RDP). Open poorten in uw router zodat uw computer, beveiligingscamera, NAS,… vanop afstand bereikbaar zijn.
 
De module “Eenvoudige Netwerken” maakt deel uit van de diplomagerichte opleiding ICT Assistent, maar kan ook in losse modules gevolgd worden.