Corso di conversazione avanzato

Deze cursus richt zich tot cursisten met een gevorderde kennis van het Italiaans.

De aandacht gaat vooral naar de vaardigheden spreken en luisteren. Uiteraard zal er ook beroep gedaan worden op de ondersteunende vaardigheden lezen en schrijven.

We streven in deze cursus naar een grotere zelfstandigheid in spreken en dit via verschillende werkvormen (klasgeprekken, debatten, rollenspellen …).

Luister– en videomateriaal, nieuwsberichten, artikels over actuele en culturele thema’s … vormen het vertrekpunt voor deze oefeningen.

In deze losse en ongedwongen lessen waarin iedereen zijn mening vrij kan vertolken, wordt er gelet op de juiste uitspraak en intonatie. Waar nodig, wordt ook de grammatica bijgeschaafd en herhaald. Ook de woordenschat die hoort bij een onderwerp, wordt aangebracht.

Dit is de ideale cursus om je Italiaans verder in te oefenen, te onderhouden en tezelfdertijd te genieten van deze mooie taal en prachtige cultuur.

Een greep uit het thema aanbod :

  • Nuova letteratura
  • Calcio (non soltanto per gli uomini)
  • Cultura (musei, arte, musica, opera lirica, …)
  • Arte e cucina, arte e capolavori

Vereiste voorkennis

Om deze cursus te kunnen volgen moet je richtgraad 2 met succes gevolgd hebben, of beschikken over de kennis die met dit niveau overeenkomt. In de loop van de eerste lesmaand zal je hierover dan onder leiding van je leerkracht een proef afleggen.