HBO Multimedia- en informatietechnologie (MIT)
Industriële informatica, optie multimediatechniek

Het succes van bedrijven en organisaties staat of valt met goede IT- en multimediaprocessen. Goede medewerkers vervullen een heel belangrijke rol binnen deze bedrijven en organisaties. Het is dan ook logisch dat de vraag naar goed opgeleide IT’ers zeer groot is. Zij helpen mee om de noden en opportuniteiten van bedrijven om te zetten in soft- en hardware-oplossingen. Ben je zelf gebeten door innovatieve IT- en multimediatoepassingen? Dan pas jij perfect in dit profiel!
Help binnenkort mee aan het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en innovatieve IT- en multimediatoepassingen. Ontwikkel zelf apps, websites of netwerkoplossingen. Dankzij de HBO5-opleiding “Multimedia- en informatietechnologie” verzamel je alle kennis en vaardigheden om deze taken op korte termijn te kunnen uitvoeren.
Kiezen voor een HBO5-opleiding MIT is kiezen voor een praktijkgerichte opleiding met specifieke tewerkstellingsmogelijkheden in de groeiende IT-sector.

Waarom?
De studie leidt tot een officeel erkend diploma Hoger Beroepsonderwijs (voorheen Graduaat).
Elk lid van ons docententeam heeft praktijkervaring in de private sector, sommigen nog steeds in duo-baan. Dit garandeert je een realistische kijk op de noden van de werkvloer.
In de opleiding worden de nieuwste technologieën geïntegreerd naast de blijvende succesformules.

Programma
Voor de modules wordt gewerkt met gecombineerd onderwijs. De modules worden grotendeels via contactmomenten georganiseerd. Daarnaast werk je thuis zelfstandig aan opdrachten via afstandsonderwijs. Deze opdrachten werk je uit via een aangepaste digitale leeromgeving, waarbij je een optimale coaching geniet van je lectoren.
In het modeltraject kom je 2,5 dagen per week naar de les: op maandag, dinsdag en woensdagvoormiddag. Slaag je voor dit modeltraject, dan heb je binnen de 2 jaar je HBO5-diploma Multimedia- & informatietechnologie op zak!
In het kader van gecombineerd onderwijs werk je via een aangepaste digitale leeromgeving waarbij je gecoacht wordt door je lector.

Enkele voorbeelden van starters
Tim volgde in het secundair onderwijs de TSO-richting industriële ICT en wil een korte, praktijkgerichte IT-opleiding volgen. De opleiding HBO Multimedia en informatietechnologie sluit perfect aan bij zijn interesses.
Tine heeft het moeilijk in de bacheloropleiding. Ze slaagt voor enkele modules en beslist de overstap naar de opleiding HBO Multimedia en informatietechnologie te maken. Ze kan een aantal vrijstellingen krijgen waardoor het modeltraject iets lichter wordt.
Brecht verliet de school enkele jaren geleden zonder diploma en is nog steeds werkzoekend. Hij beslist de tweejarige opleiding aan te vatten en ondertussen verder op zoek te blijven gaan naar deeltijds werk.
Maaike werkt binnen een snel groeiende KMO. Hoewel ze geen IT- of multimedia-opleiding heeft genoten, doet ze toch haar best om dankzij enkele slimme IT-oplossingen efficiënter te werken. Haar werkgever heeft dit opgemerkt, en stelt nu voor dat ze deze talenten verzilvert via de HBO5-opleiding Multimedia en informatietechnologie.