Webschool

Overzicht opleidingen

 


IVO KOOKTE VOOR AMATRICE

Van 12/09 tem 16/09 kookten we met de cursisten Italiaans een echte pasta amatriciana om de slachtoffers van de aardbeving te steunen.  De typische Amatriciana saus wordt gemaakt van tomaten, pecorino kaas en natuurlijk met guanciale, spek van varkenswangen. Wij gebruikten als volwaardig alternatief pancetta.

Op maandag 12/09 gingen we rustig van start met een matrimonio tussen het 4de en het 10de  jaar.
 

Moedige Sergio nam de verse pasta voor zijn rekening terwijl de rest voor de saus zorgde. Het werd een leuke kennismaking tijdens het eten waarbij ervaringen en keukengerei uitgewisseld werden.

Op dinsdag 13/09 dook ik zelf in de kookpotten want de cursisten van Ital 2 in Maldegem hadden een portie besteld om ’s avonds samen in klas te verorberen.  Origineel idee voor in de pauze!

   

Op donderdag 15/09 was het de beurt aan de cursisten van Ital 8. Sommigen hadden hun beste schortje aangedaan… Ook hier werd volop verse pasta gedraaid en een mega hoeveelheid saus. Alles was op!!

Vrijdagavond sloten we de benefietweek af in Heist met Ital 4.  Collega Griet Deklerck had nog enkele ex-cursisten opgetrommeld die maar wat graag deelnamen aan deze kookactiviteit.  Griet had voor sfeer en gezelligheid gezorgd met een kleine quiz als inleiding en daarna gingen we aan de slag. Collega Gerda Crevits kwam met haar cursisten langs om foto’s te nemen en samen dronken we nog een glaasje om af te sluiten.

Maar wat heeft het nu allemaal opgeleverd? 42 cursisten kwamen koken, er werden ook enkele maaltijden afgehaald en anderen kwamen een centje in het potje steken.  Uiteindelijk bleek dat we 6 eur pp (ipv de vooropgestelde 2 eur) konden doorstorten aan het Rode Kruis.  Samen met de vrije giften leverde dit maar liefst een totaal op van 303 EUR!

Deze week was een gezellige mix van Italiaanse les, koken, gezellig samen zijn en dit allemaal ten voordele van het goede doel .  Voor herhaling vatbaar, het koken dan, niet de aardbeving uiteraard…

Grazie mille a tutti!!!
 

 


Jan De Deurwaerder
di 01/11/2016 13:36

 

IP = 54.224.99.49 - COUNTRY : UNKNOWN - ACCESS : NOT ALLOWED